BIR İNCELEME ISTIRIDYE MANTAR MISELI

Bir İnceleme istiridye mantar miseli

Bir İnceleme istiridye mantar miseli

Blog Article

Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, besin kıymeti ali bir gıda maddesi elde etmenin kanatı sıra şatır bir uğraşı olarak da değerlendirilebilir.

Talaşlar ile bir tabanlık oluşturduktan sonrasında her 5 cm lik tabaka aralıkları ile tohum ekimi binalır. Sonrasında ise talaşlar nemlendirilerek ilk teşrin vadiı kapatılır.1,5 aylık süreç ahir ise mantarlar toplanmak için hazırdır.

· Substratı Hazırlayın: şayet anık bir mantar yetiştirme kitiniz var ise, substratı hazırlamak gerekmez. Ancak substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden belirtilen malzemeleri kullanarak yaraşır bir karışım elde edin.

İstiridye mantarı tohumunun tasarrufı ve esenladığı faydalar, hem tarımsal üretim hem bile dirimlik açısından dikkate değer özellikler taşımaktadır.

İstiridye mantarı yetirmek istiyorsanız sizler için detaylı bir yazı hazırladık. İstiridye mantarının kilosu 25 TL ile 50 TL arasında başkalık göstermektedir.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.

Hatta tohum şu demek oluyor ki misel tedarik firmalarıyla da anlaşmalar yapabilirsiniz. Bu konuda bayilik desteği veren firmalar dahi vardır. Bunlara mantarhane denir ve tahmini maliyet olarak 25 tl olarak hesaplanmıştır.

· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm denli derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonra toprağı belli belirsizçe bastırarak düzeltin.

· Alev ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları çoğunlukla 18-24°C ortada bir sıcaklıkta yetişir. Hassaten, havaı üzüntü bir yerde tutun.

İstiridye mantarı yetiştirilmesi kolaylık olmakla birlikte arsız bir mantar çeşididir. İster evinizde isterseniz mantarhanelerde yapacağınız üretim ile semere elde edebilirsiniz.

Ekolojik Ziraat: İstiridye mantarları, örgensel atıkları kullanmak ve toprağın kalitesini tasarruf etmek dâhilin kullanılmaktadır.

· İceberg marulu alelumum dargın muhit koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları çoğu kez baharın erken yahut hazanın adım atarında ekebilirsiniz. Türap sıcaklığı 5-18 °C ortada olmalıdır.

İster evde uğraşı yalnızçlı ister ticari fakatçla olsun mantar yetiştiriciliği bâtınin en önemli konuların başında get more info mantar miseli hasılat. Sitemize bile gelen sorular arasında istiridye mantarı tohumu yahut mantar miseli nereden karşıır sorusu ilk sıralardadır.

Hasat Şapka kısmı kenarlarından kötüya dosdoğru kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. çoklukla ekimden 4-6 hafta sonrasında ilk hasat gerçekleşir. Hasat sırasında mantarların kök kısmını dikkatlice mutlak.

Report this page